Tours in Macedonia
Krushevo is a mountainous town. Situated at an altitude of 1,350 meters (4,430 ft), Krushevo is the highest town in Macedonia and the Balkans. Krushevo is known for its 19th-century dom...
ЕДНОДНЕВНИ СПЕЛЕОЛОШКИ ТУРИ РЕГИОН: ПОРЕЧЕ - МАКЕДОНСКИ БРОД
Пространата клисура Матка е заштитен споменик на природата и дом на неколку средновековни манастири, чудесни пештери и голем број разновидни и ендемски растенија и животни.
Демиркаписката клисура долга 19 км., со карпи кои се извишуваат до 1000 метри надморска височина, е вистински рај за планинарски спорт и рекреација.
Параглајдинг - Скопје - Попова Шапка - Галичица
Јавање на коњи - Водно
Cultural tourism (visit the oldest monuments in the city center from high cultural and historical meaning for the country. Also visit representative objects from the two domain religion...
Day 1 Otesevo V. Stenje, beach Vakuf, Monastery St. Ilija, v. Konjsko, island Golem Grad, churches St. Peter and St. Dimitrija Day 2 Ohrid V.Vevcani, Vevcani springs, Monastery St...
Monastery Beljakovo Magnificent quarters, oak trees, sheep and goats, turkeys and geese and beehives full of honey. That is how the Beljakovo monastery looked 60 years ago. This religio...
Smolare, Kolesino Waterfalls, Mokrino Springs
Skopje is a very attractive tourist destination. There is a river, a fortress and many cultural and historical monuments, archaeological sites, sports halls, many caves in the canyon of...
The village of Brajcino is situated 6 km from Lake Prespa in a valley on the edge of Pelister National Park. It's a perfect location for combining outdoor activities on the mountain wit...
ПРЕБАРАЈ ПОНУДИ
СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА !!! Нов 5-ѕвезден хотел во подножјето на Пирин планина. Луксузниот стил создава пријатна,спокојна и опуштена атмосфера. Идеално место за опуштање со своите два ресторани, лоби барот и СПА Центарот.
Срцето на Краков, дворецот Wawel, катедралата Св.Станислав и Вацлави и кралевскиот дворец од XIV век. Пешачкиот дел опфаќа разглед на главниот плоштад и еден од најголемите средновековни плоштади во Европа, каде се наоѓаат споменикот на Адам Мицкјевиќ познат полски поет, готската црква Св. Марија, Флоријанкса улица, Еврејскиот дел Казимерц...
Будимпешта, убавица на Дунав - споменикот на Милениумот, операта, улиците Ваци, Андраши, Ракочи, парламентот, црквата Св. Стефан, мостовите на Дунав, Будим, Цитаделата, Кралската палата...
Истанбул, приказна од Ориентот - Аксарај, Бејазитовата џамија, Универзитетот, Лалели Џамијата, Римскиот Аквадукт, Златен Рог, Хотелот Пера Палас (каде Агата Кристи го напишала светски познатиот роман Ориент Експрес), плоштадот Таксим, Бешикташ стадионот, Галата кула, Египетскиот пазар, Јени џамија, Рустем Пашина Џамија, Патријаршијата, Фатих џамија...
Грузија е земја на митови и легенди. Во неа според грчките митови Јасон со Арнаутите го пронашол златното руно, а Зевс го приковал Прометеј. Според библиските легенди Новата арка застанала на планината Арарт. Од тројцата синови на Ное, Сем, Хем и Јафет, кои се разделиле кога потопот завршил, Јафет останал на Кавказот.
Понуди на вашиот Е-Маил
Контакт

Улица."27 Март" бр.3
1000 Скопје Македонија

тел/факс: +389 02 / 3132312
тел: +389 02 / 3109448

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Има моментално присутни.