Грузија
Авион - Нова Година

Грузија
Авион - Нова Година

АВИОН/ 8 дена/ 7 ноќевања

земја на митови и легенди

единствена природна убавина проткаена со планинки венци

Стразбур
Автобус - Нова Година

Стразбур
Автобус - Нова Година

Автобус / 5 дена/ 3 ноќевања

еден од најзначајните центри на Европската унија

прекрасни виногради кои ги даваат едни од најпознатите сорти на вина

Будимпешта
Автобус - Нова Година

Будимпешта
Автобус - Нова Година

Автобус / 4 дена / 2 ноќевања

Убавицата на Дунав - БУДИМПЕШТА

Милениумот, Операта, улиците Ваци, Андраши, Ракочи

Прага
Автобус - Нова Година

Прага
Автобус - Нова Година

Автобус/ 5 дена/ 3 ноќевања

Старо место: Карловиот мост, плоштадот на Малтешките витези

споменикот на Карло IV, Кралскиот пат, Еврејскиот кварт, Париската улица

Виена
Автобус - Нова Година

Виена
Автобус - Нова Година

Автобус / 4 дена/ 2 ноќевања

модерна туристичка метропола на брегот на убавиот син Дунав

убавите палати на царскиот Хофбург

Атина
Автобус - Нова Година

Атина
Автобус - Нова Година

Автобус / 5 дена/ 2 ноќевања

град посветен на божицата Атина

поставени темелите на парламентарната демократија

Истанбул
Автобус - Нова Година

Истанбул
Автобус - Нова Година

Автобус / 5 дена/ 3 ноќевања

Приказна од Ориентот - ИСТАНБУЛ

единствена метропола во Светот која се наоѓа на два Континента

Најнови Понуди
Банско претставува совршен микс на традиционална и современа забава, што го прави одлична дестинација, токму по наш вкус. Градот се наоѓа во јужнозападниот дел на Бугарија, сместен под ...
Грузија е земја на митови и легенди. Во неа според грчките митови Јасон со Арнаутите го пронашол златното руно, а Зевс го приковал Прометеј. Според библиските легенди Новата арка застан...
Старо место: Карловиот мост, плоштадот на Малтешките витези, споменикот на Карло IV, Кралскиот пат, Еврејскиот кварт, Париската улица, Староградскиот плоштад со познатиот астрономски ча...
Во Франција, на исток заградена со планинскиот масив Вогези, а на запад со Германија се наоѓа регионот Алзас. Историјата, пејсажот и културата на овој дел од Франција пленат со својата ...
Повеќе од 1500 години стара историја и културно богатсвo кое бројните цивилизации го оставиле ја прават Будимпешта фасцинантна. Будимпешта споена од три града: Буда, Обуда и Песта, наст...
СОЛУН ХОТЕЛ КАПСИС 4* Термин: 31.12.2016 – 02.01.2017 Hotel Capsis ****- Солун
Атина – град посветен на божицата Атина, по која го добил името, која е и негова заштитничка. За историјата на човештвото е значајна бидејќи тука се поставени темелите на парламентарнат...
Панорамско разгледување на градот со стручен локален водич: Споменикот на Милениумот, Операта, улиците Ваци, Андраши, Ракочи, Парламентот, црквата "Св. Стефан", мостовите на Дунав, Буди...
Виена-актуелна престолнина на Австрија и некогашен главен град на моќната Австро-унгарска империја, денес модерна туристичка метропола на брегот на убавиот син Дунав, која ве освојува н...
Приказната продолжува за Византион... Византија... Константинопол... Цариград... Истанбул... единствена метропола во Светот која се наоѓа на два Континента, Европа (Тракија) и Азија (Ан...
Софија - градскиот плоштад, Цумот, Парламентот, Националниот и историски музеј, црквите Ротонда, Св. Софија, Св. Недела, Руската црква, Храмот Александар Невски со дванаесетте позлатени...
Софија - градскиот плоштад, Стоковната куќа Цум, Парламентот, Националниот и историски музеј, црквите Ротонда, Св. Софија, Св. Недела, Руската црква, Храмот Александар Невски со дванаес...
САРАЕВО-МОСТАР-ДУБРОВНИК ***ДОЧЕК НА НОВА ГОДИНА НА ПЛОШТАД СО ИЗВОНРЕДНИОТ ДИНО МЕРЛИН***
Приказната продолжува за Византион... Византија... Константинопол... Цариград... Истанбул... единствена метропола во Светот која се наоѓа на два Континента, Европа (Тракија) и Азија (Ан...
Хотели - Банско и Боровец
ПРЕБАРАЈ ПОНУДИ
Грузија е земја на митови и легенди. Во неа според грчките митови Јасон со Арнаутите го пронашол златното руно, а Зевс го приковал Прометеј. Според библиските легенди Новата арка застанала на планината Арарт. Од тројцата синови на Ное, Сем, Хем и Јафет, кои се разделиле кога потопот завршил, Јафет останал на Кавказот. Токму од Јафет според легендите настанале денешните Европејци. Грузија зафаќа територија на планинските венци на Кавказ и на јушните Кавкаски низини. Има единствена природна убавина проткаена со планинки венци, непрегледни долони и лозја. Грузија е границата помеѓу Европа и Азија. Целата територија помеѓу Црното море, Азовското море и Каспијското езеро претставува една лингвистичка и културолошка целина. Патувањето низ Грузија е патување низ историјата, културата, митологијата и прекрасните мистични предели.
Старо место: Карловиот мост, плоштадот на Малтешките витези, споменикот на Карло IV, Кралскиот пат, Еврејскиот кварт, Париската улица, Староградскиот плоштад со познатиот астрономски часовник - Орлој, градската куќа, Тунската црква, споменикот на Јан Хус, куќата на Франц Кафка, Прашката кула, Универзитетот на Карло IV, Националниот музеј, Горниот град: Дворецот Храдчани, Катедралата Св. Вито, Златната улица...
Во Франција, на исток заградена со планинскиот масив Вогези, а на запад со Германија се наоѓа регионот Алзас. Историјата, пејсажот и културата на овој дел од Франција пленат со својата убавина, разновидност… Главен град на регионот е Стразбур кој е еден од најзначајните центри на Европската унија. Карактеристично за овој вински регион се прекрасни виногради кои ги даваат едни од најпознатите сорти на вина, кои претставуваат врв на светскиот квалитет на бели вина од ароматични сорти грозје. Со својата величенствена и дива убавина, планинскиот масив Шварцвалд (Црна Шума) во германската сојузна држава Баден-Вуртенберг формира издолжен правоаголник помеѓу градовите Карлсруе, Штутгард, Базел и езерото Констанца. Шварцвалд отсекогаш фасцинирал и инспирирал со непреглдените низи ели, борови и буки кои се прескуваат со потоци, реки и горски езера, пасишта и ливади, а во плодната долина сместени се многу симпатични градчиња и села.
Атина – град посветен на божицата Атина, по која го добил името, која е и негова заштитничка. За историјата на човештвото е значајна бидејќи тука се поставени темелите на парламентарната демократија и слободните избори. Но сепак, прва асоцијација при спомнувањето на Атина е Акропол со Партенон, како најголем и најзначаен храм кој доминира со Атина две и пол илјади години. Атина е секогаш доживување, посебно во ноќните часови. Затоа ви ја нудиме можноста да ја почувствувате магијата на грчката престолнина, што ќе го направи вашиот престој незаборавен.
Панорамско разгледување на градот со стручен локален водич: Споменикот на Милениумот, Операта, улиците Ваци, Андраши, Ракочи, Парламентот, црквата "Св. Стефан", мостовите на Дунав, Будим, Цитаделата, Кралската палата, црквата "Св. Матејас", Рибарската тврдина...
Понуди на вашиот Е-Маил
Контакт

Улица."27 Март" бр.3
1000 Скопје Македонија

тел/факс: +389 02 / 3132312
тел: +389 02 / 3109448

e-mail:
info@magelantravel.com.mk
magelanclub@magelantravel.com.mk

Има моментално присутни.